De la lume adunate

Daca aveti idei, sugestii, impresii, sau daca pur si simplu vreti sa socializam pe diverse teme, astept un semn chiar aici!
Poate sa scriem Mosului impreuna ? 🙂
 
Penguins
 
Curiozități despre gemeni

Știați că în cazul a trei sarcini din o mie se nasc gemeni identici?
Gemenii sunt rezultatul unei celule, care într-un stadiu foarte timpuriu, s-a divizat în două părți egale.
Gemenii încep să interacționeze în uter la 14 săptămâni de gestație, iar la 18 săptămâni se ating unul pe celălalt. Acest lucru a fost verificat prin ecografii 4D efectuate la femeile care așteaptă gemeni.
Nu doar gemenii pot fi identici. Există și cazuri de tripleți identice, deși acestea sunt foarte rare, în medie, una din 200 de milioane de nașteri.

 

Aproximativ 22% dintre gemenii identici sunt stângaci. Pentru comparație doar 10% din întreaga populație este stângace.

 

Gemenii identici încep să se diferențieze fizic de-a lungul anilor, ca urmare a experienței lor de viață.

 

Înainte de a învăța să comunice cu ceilalți, gemenii își dezvoltă propria lor limbă pe care numai ei o înțeleg.

 

Gemenii identici împărtășesc același mod de gândire.

 

Femeile care au născut gemeni trăiesc mai mult.

 

Aproximativ 25% dintre gemenii identici au caracteristici fizice opuse decât fratele sau sora lor. Dacă unul are o aluniță pe partea dreaptă, celălalt o va avea pe partea stângă. În cazul în care unul este stângaci, celălalt va fi dreptaci.

 

Gemenii siamezi reprezintă 1 din 200.000 de nașteri.

 

Mituri Despre Gemeni
      

 

Gemenii identici au aceleași amprente.

 

Există o genă ereditară, care face ca unele femei să fie predispuse la conceperea gemenilor, dar nu există o explicație genetică.

 

Există o predispoziție genetică pentru ca unul dintre gemeni să fie bun și celălalt rău.

 

Gemenii simt durerea fizică atunci când celălalt suferă.

 

 7 lucruri pe care nu ar trebui sa le spui unei mamici de gemeni

 

 

141918531167e9dfcc

Faptul ca toti copiii sunt adorabili este unul general cunoscut, insa gemenii reusesc de fiecare data sa atraga atentia mai mult decat oricare alt copil – ii vezi si automat incerci sa le identifici trasaturile identice si sa-i analizezi din cap pana-n picioare.
A fi mamica de gemeni nu este un lucru usor, dar venirea pe lume a doi copii reprezinta o bucurie imensa care poate fi usor umbrita de comentariile rautacioase ale parintilor cu un singur copil, care uita ca sentimentele parinilor de gemeni pot fi ranite cu usurinta.
Iata care sunt afirmatiile si intrebarile pe care trebuie sa le eviti in momentul in care intalnesti o mamica de gemeni.
  1. Sunt identici?
Intrebarea este usor comica avand in vedere ca, de cele mai multe ori, raspunsul este evident. O simpla privire poate sa te lamureasca: daca doi copii care au culori de ochi diferite, cu siguranta nu sunt gemeni identici. Daca unul dintre ei este mai inalt, iar celalalt mai scund, in mod sigur cei doi sunt gemeni fraterni. Inainte de a adresa aceasta intrebare, nu uita sa privesti cu atentie copiii.
  1. Vei fi mamica de tripleti cumva?
Intalnirea cu o mamica de gemeni va ridica, negresit, subiecte legate de sarcina acesteia. Pastreaza diplomatia si evita formulari de tipul: “Esti sigura ca nu ai tripleti? Burtica ta este imensa!”. Atentie si la intalnirile cu persoane pe care nu le-ai mai vazut demult. Nu adresa intrebarea “Esti cumva insarcinata?” pentru ca sansele ca ea sa astepte un copil nu sunt foarte ridicate.
  1. Care dintre ei e cel mai “rau”?
Fiecare copil trebuie respectat si iubit. Comparatiile dintre gemeni sunt extrem de nepotrivite si pe masura ce cresc, trebuie evitate. In mod cert mamica lor nu-i compara. N-o face nici tu.
  1. Ai facut vreun tratament de fertilitate?
Viata sexuala a fiecarei persoane este un lucru personal si ar trebui sa ramana astfel. Evita sa abordezi subiecte atat de delicate. In definitiv, nimeni nu vorbeste cu deschidere despre incercarile de a ramane insarcinata sau posibilele tratamente pe care le-a facut pentru a deveni mama.
  1. Ai nascut prin cezariana?
O alta curiozitate pe care ar trebui sa ti-o stapanesti este cea legata de nastere si detaliile acesteia. De vreme ce medicul a recomandat o nastere prin cezariana atat pentru siguranta mamei, cat si pentru siguranta celor mici, nu este cazul sa ceri detalii sau sa-i contesti decizia.
  1. S-au nascut prematur?
De multe ori, nasterea prematura este un moment dificil pentru parinti si copii. Cel mai probabil mamica nu vrea sa retraisca acele momente grele. In plus, important este ca gemenii sunt acum sanatosi.
  1. Nu stiu cum reusesti!
Atitudinea negativa fata de cresterea gemenilor este nefondata. Desigur, a creste doi copii este un proces dificil, insa cu optimism si determinare nimic nu poate fi prea greu. N-o descuraja pe mamica prin comentariile tale rautacioase.
Nu in ultimul rand, daca esti tu insati mama de gemeni, nu lasa ca replicile rautacioase sau intrebarile indiscerete ale celor din jur sa te afecteze. Copiii tai sunt o binecuvantare si nimeni nu trebuie sa umbreasca bucuria cresterii lor.

 

 

 

 

sursa : perfecte.ro
 
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s